Sportaanbieders Bijlmer Sportpark bundelen hun krachten

“Samen staan we sterker!”, vanuit die gedachte hebben de verschillende sportaanbieders die actief zijn op het Bijlmer Sportpark de handen ineen geslagen. In het zogenaamde Shared Service Centre werken vijf clubs samen om zo veel mogelijk bewoners in Zuidoost aan het sporten en bewegen te krijgen.

Multifunctioneel sportpark
Op het Bijlmer Sportpark kunnen veel verschillende sporten worden beoefend, van atletiek tot voetbal, en van cricket tot honk- en softbal. Sinds september is het sportpark bovendien uitgebreid met een hockeyveld. Naast scholen en bedrijven zijn er ook veel verschillende verenigingen op het sportpark actief, met gezamenlijk ongeveer 100 leden. Begin 2019 hebben de voetballers van Zuidoost United, de atleten van Feniks, de honk- en softballers van de Amsterdam Marshals en de hockeyers van Rubicon besloten hun krachten te bundelen. En ook de zwemmers van Koninklijke AZ – natuurlijk niet actief op het sportpark maar in het Bijlmer Sportcentrum – hebben zich aangesloten.

Brievenbussen
Het Shared Service Centre is een initiatief van het stadsdeel Zuidoost, maar de verenigingen hebben zelf bepaald op welke gebieden er wordt samengewerkt. Dat is heel praktisch begonnen, bijvoorbeeld met de aanschaf van een folderrek en brievenbussen voor de clubs die nu op het Bijlmer Sportpark staan. Maar inmiddels hebben de clubs meerdere thema’s ontdekt waarop het loont om samen te werken. Onderwerpen zoals administratie, marketing en communicatie en (bestuurlijk en technisch) kader vragen heel veel tijd van de clubs, maar daarvoor zijn over het algemeen weinig vrijwilligers te vinden. Het Shared Service Centre moet ervoor gaan zorgen dat de clubs op deze gebieden worden ontlast, en dat ze ook een kwaliteitsimpuls krijgen. Er is bijvoorbeeld al een gezamenlijk pr-plan ontwikkeld.

Sterke sportaanbieders
Het stadsdeel ondersteunt het Shared Service Centre. Sterke sportaanbieders zijn immers belangrijk bij het verhogen van de beweeg- en sportparticipatie in Zuidoost. De clubs kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Sportloket Zuidoost. Dit loket is sinds april op het Bijlmer Sportpark gevestigd als dé centrale plaats in Zuidoost waar bewoners informatie kunnen krijgen over sporten en bewegen in Zuidoost. Voor de sportaanbieders biedt het sportloket ondersteuning bij onder andere de inschrijving van nieuwe leden. Daarnaast levert het sportloket  capaciteit om de clubs te ondersteunen op administratief en marketing & communicatie vlak.

Multisport
De clubs onderzoeken ook de mogelijkheden om gezamenlijk nieuwe sportactiviteiten te organiseren. In augustus zijn de clubs al gestart met de organisatie van een sportdag tijdens de Zomer Sportweek op het Bijlmer Sportpark. Door samen multisport-activiteiten te organiseren kunnen bewoners meerdere sporten op het sportpark gaan beoefenen zonder lid te worden van één specifieke vereniging, en kunnen mensen ook worden geholpen bij het ontdekken van hun favoriete sport.

Uitbreiding
De samenwerking bevalt tot nu toe goed, en langzaamaan wordt ook gekeken naar uitbreiding van het Shared Service Centre. Eind oktober zijn de american footballers van de Amsterdam Panthers ook aangesloten. Het sportloket Zuidoost is te bereiken via 020-2525399 of via zuidoostbeweegt@amsterdam.nl.

Eén gedachte over “Sportaanbieders Bijlmer Sportpark bundelen hun krachten

 • december 5, 2019 om 2:35 pm
  Permalink

  Beste redactie,

  Naast de vele andere sporten in en rondom het Bijlmer Sportpark is er een hele grote sportaanbieder ruim 6 jaar actief in Amsterdam Zuidoost “Coerver Coaching’. De uitvoerende organisatie achter het merk/ methodiek “Coerver Coaching” is de stichting Dutch SoccerskillZ Academy.

  Zij zorgen structureel elke vrijdag en zondag voor bespeling op het Bijlmer Sportpark, ruim 200 kinderen komen wekelijks ( 40 weken) uit Amsterdam en omstreken voetbaltraining volgen volgens de Coerver Coaching methode, dit alles op het geweldige sport complex het “Bijlmer Sportpark”. Hierdoor draagt de organisatie haar steentje bij door extra voetbalactiviteiten aan te bieden in Amsterdam Zuidoost en wordt Amsterdam Zuidoost nog meer op de kaart gezet met de sociaal maatschappelijke dienstverlening.

  Wij zijn van mening dat te weinig mensen in Amsterdam Zuidoost afweten van onze activiteiten.

  Via deze weg zouden wij ons als organisatie kenbaar willen maken, een internationale voetbalopleiding van wereldkwaliteit binnen bereik voor de jeugd van Amsterdam Zuidoost.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *